Fixadindator.se

Välkommen till fixadindator.se, ett forum för både nybörjare och experter, här kan du fråga om hjälp och hjälpa andra att lösa datorrelaterade problem.

Genom att registrera dig som medlem (helt gratis) slipper du en del reklam och kan delta i diskusionerna. Åter igen, välkommen!Svara
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2011-06-21, 12:11
Per Per är inte uppkopplad
Forumsägare
 
Reg.datum: Mar 2008
Inlägg: 494
Rykte: 17
Per har hjälpt användare här
Remote desktop Guide. Windows 7 / Vista / xp. Fjärrstyra/fjärrstyr datorn
Remote desktop är ett verktyg som finns med som tillbehör i Windows XP, Vista och Windows 7. Detta program gör att man kan koppla upp sig mot en annan dator eller server och fjärrstyra denna, precis som om man satt vid den datorn.

Om man har två datorer hemma och man vill kunna komma in i den ena datorn från den andra, utan att behöva byta dator, så är detta ett utmärkt hjälpmedel.

Tillåta åtkomst med Remote desktop

Först behöver man tala om för den dator man vill komma in i att den ska tillåta att man ansluter med Remote Desktop.Detta gör man genom att gå in på startmeny, högerklicka på ”Datorn” och därefter välja egenskaper.

Klicka på fjärrinställningar till vänster i menyn så öppnas en dialogruta.Kryssa i ”Tillåt fjärranslutningar till den här datorn” och välj därefter vilken nivå på säkerhet som man önskar för de som ansluter till datorn. Klicka därefter på ”OK”.

Att fjärrstyra en dator

Nu kan man komma åt den här datorn och fjärrstyra den från vilken dator som helst inom nätverket. Man behöver veta namnet eller ip-adressen till datorn, vilket man kan finna genom att i fältet för ”sök bland program och filer” i startmenyn skriva CMD. Då öppnas en kommandotolk och här skriver man IPCONFIG och då får man fram datorns ip-adressen.
När man vill ansluta till den dator som man vill fjärrstyra så öppnar man programmet Remote desktop. Detta program finner man under Startmenyn/Alla program/Tillbehör. Kör programmet ”Anslutning till fjärrskrivbord”Ange den ip-adress eller det namn som datorn har och välj ”Anslut”. Använd denna adress på datorn du vill fjärrstyra för att få fram ip-adressen: http://www.mittip.nu/

Därefter behöver man logga in på dator, precis som om man satt vid dator, och kan sedan använda datorn precis som om man satt vid datorn.
Svara med citat
Svara


Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:25.Programvara från: vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.

Datorsupport på plats i Stockholm!


Tjäna extra pengar tips