Fixadindator.se

Välkommen till fixadindator.se, ett forum för både nybörjare och experter, här kan du fråga om hjälp och hjälpa andra att lösa datorrelaterade problem.

Genom att registrera dig som medlem (helt gratis) slipper du en del reklam och kan delta i diskusionerna. Åter igen, välkommen!



Svara
 
Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2010-08-22, 12:50
ROTORSLAYER ROTORSLAYER är inte uppkopplad
Nybörjare
Poäng: 147, Level: 2 Poäng: 147, Level: 2 Poäng: 147, Level: 2
Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0%
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 8
Rykte: 10
ROTORSLAYER har hjälpt användare här
Starta Num-lock vid start av datorn automatiskt
HEj...

Har ett smått irreterande problem med NUM LOCK funktionen...
Varje gång jag startar upp datorn så är NL funktionen urkopplad..
Detta är inget stort problem men fan så irreterande..

Har vart inne i REGEDIT och sett att värdet är det rätta (skall vara 2 för att NL skall aktiveras vid start av datorn)..

Är det något annat jag kan göra för att aktivere NL funktionen vid start ?

Har win 7 på en ASUS model X70i (5 dagar gammal)..


Ps... Varför har man en NUM LOCK funktion..??..Ds
Svara med citat
  #2  
Gammal 2010-08-22, 22:07
Imposter10s avatar
Imposter10 Imposter10 är inte uppkopplad
Global moderator
Poäng: 8 680, Level: 64 Poäng: 8 680, Level: 64 Poäng: 8 680, Level: 64
Aktivitet på forumet: 100% Aktivitet på forumet: 100% Aktivitet på forumet: 100%
 
Reg.datum: Nov 2008
Ort: Kumla, Sweden
Inlägg: 985
Rykte: 70
Imposter10 är en viktig medlem här som hjälper användare
Numlock kan du aktivera i BIOS, med Numlock aktiverat så kan du använda nummersatsen längs till höger på tangentbordet.
__________________
  • Windows 8.1 Pro, 64bit / IE11
  • Gigabyte B75M-D3H Moderkort
  • Intel® Core™ i5-3570K Processor Quad Core, 3.4Ghz
  • Crucial DDR3 BallistiX Sport 1600MHz 16GB
  • Intel HD 4000
  • Realtek GbE LAN chip (1000 Mbit): Fiber 30/30
  • HD1 (Kingston SSD), 120GB, C:Windows 8 Pro (60GB) D:Program (60GB)
  • HD2, WD Elements USB3 portabel F:Temp (1TB)
  • HD3, 500GB, H:Backup (500GB)
  • Realtek ALC887 HDA 7.1

https://www.facebook.com/NationSweden
Svara med citat
  #3  
Gammal 2010-08-23, 13:37
PC Doktor i Stockholm PC Doktor i Stockholm är inte uppkopplad
Global moderator
Poäng: 9 971, Level: 69 Poäng: 9 971, Level: 69 Poäng: 9 971, Level: 69
Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0%
 
Reg.datum: Oct 2009
Inlägg: 1 218
Rykte: 27
PC Doktor i Stockholm har redan hjälpt många
På bärbara datorer är "num lock" avaktiverat vid start som default. Om din dator nu har nummerdelen längs till höger på tangentbordet så kan du strta Num lock från början men om inte så kommer den växla funktionen på tangentbordet från siffertecken till något annat som speciella tecken( #"¤%&) eller till navigering istället för datormus eller piltangenterna på tangentbordet.
Vad använder du Num Lock för?
__________________
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se
Svara med citat
  #4  
Gammal 2010-08-23, 15:32
ROTORSLAYER ROTORSLAYER är inte uppkopplad
Nybörjare
Poäng: 147, Level: 2 Poäng: 147, Level: 2 Poäng: 147, Level: 2
Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0%
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 8
Rykte: 10
ROTORSLAYER har hjälpt användare här
Hej..

Som en "vanlig" användare så använder jag siffer tangenterna till höger....
Det gör väl dom flesta som har siffer knapparna till höger...
Är det inte normalt att NUM LOCK är aktiverat vid start då ??
Svara med citat
  #5  
Gammal 2010-08-23, 16:36
ROTORSLAYER ROTORSLAYER är inte uppkopplad
Nybörjare
Poäng: 147, Level: 2 Poäng: 147, Level: 2 Poäng: 147, Level: 2
Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0%
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 8
Rykte: 10
ROTORSLAYER har hjälpt användare här
Det skall läggas till att jag tryckte F2 vid start och kom in i BIOSEN men det fanns inget alternativ "AKTIVERA NUM LOCK VID START"....
Detta börjar bli lite irreterande nu....
Svara med citat
  #6  
Gammal 2010-08-23, 22:33
Imposter10s avatar
Imposter10 Imposter10 är inte uppkopplad
Global moderator
Poäng: 8 680, Level: 64 Poäng: 8 680, Level: 64 Poäng: 8 680, Level: 64
Aktivitet på forumet: 100% Aktivitet på forumet: 100% Aktivitet på forumet: 100%
 
Reg.datum: Nov 2008
Ort: Kumla, Sweden
Inlägg: 985
Rykte: 70
Imposter10 är en viktig medlem här som hjälper användare
Jag använder inte numlock och har avaktiverat det i biosen, kolla biosen en gång till för att aktivera/avaktivera Numlock...
__________________
  • Windows 8.1 Pro, 64bit / IE11
  • Gigabyte B75M-D3H Moderkort
  • Intel® Core™ i5-3570K Processor Quad Core, 3.4Ghz
  • Crucial DDR3 BallistiX Sport 1600MHz 16GB
  • Intel HD 4000
  • Realtek GbE LAN chip (1000 Mbit): Fiber 30/30
  • HD1 (Kingston SSD), 120GB, C:Windows 8 Pro (60GB) D:Program (60GB)
  • HD2, WD Elements USB3 portabel F:Temp (1TB)
  • HD3, 500GB, H:Backup (500GB)
  • Realtek ALC887 HDA 7.1

https://www.facebook.com/NationSweden
Svara med citat
  #7  
Gammal 2010-08-24, 08:38
Edzels avatar
Edzel Edzel är inte uppkopplad
Global moderator
Poäng: 2 909, Level: 35 Poäng: 2 909, Level: 35 Poäng: 2 909, Level: 35
Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0%
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 346
Rykte: 12
Edzel har hjälpt användare här
kolla i bios under Advanced CMOS Setup
__________________
Med vänliga Hälsningar
- Edzel -

  • Intel® LGA1155 Core i7-3770, Quad Core, 3.4Ghz
  • MSI B75MA-P45, Socket-1155, m-ATX, B75
  • Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB
  • XFX Radeon HD 6870,
  • C: 128gb Sandisk SSD
  • D: WD Blackdrive 2 TB
  • E: WD Bluedrive 750 Gib
Svara med citat
  #8  
Gammal 2010-08-25, 18:44
ROTORSLAYER ROTORSLAYER är inte uppkopplad
Nybörjare
Poäng: 147, Level: 2 Poäng: 147, Level: 2 Poäng: 147, Level: 2
Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0%
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 8
Rykte: 10
ROTORSLAYER har hjälpt användare här
Ursprungligen postat av Edzel Visa inlägg
kolla i bios under Advanced CMOS Setup
Hej hej...

Detta börjar bli lite "larvigt" nu...
Jag har finkammat BIOS'n och det finns inget om att aktivera NUM LOCK...
Har inte hittat något som heter CMOS SETUP i avancerat fliken..
Men fick ett tips på jobbet att prova att ändra värdet i registret till 1 (Num lock av)...
Starta om datorn och sedan ändra tillbaka till 2 (Num lock på) och starta om datorn igen...

Återkommer med nyheter om detta senare...
Svara med citat
  #9  
Gammal 2010-08-31, 19:27
ROTORSLAYER ROTORSLAYER är inte uppkopplad
Nybörjare
Poäng: 147, Level: 2 Poäng: 147, Level: 2 Poäng: 147, Level: 2
Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0% Aktivitet på forumet: 0%
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 8
Rykte: 10
ROTORSLAYER har hjälpt användare här
Hej..

Jag har kommit till en lösning på detta för mig irreterande problem med NUM LOCK..
Jag gjorde som jag sa i ovanstående inlägg...
Och.....VOILA...
Nu har jag NUM LOCK på när datorn startar upp...
Svara med citat
Svara






Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:30.



Programvara från: vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Datorsupport på plats i Stockholm!