En hp som inte startar :(

Allt om bärbara datorer.
jeppman88
Inlägg: 2
Blev medlem: 2009-nov-11, 18:39

En hp som inte startar :(

Inlägg av jeppman88 » 2009-nov-11, 18:43

Jag har en hp dv2675eo som har börjat strejka. Det började med att helt plötsligt så fick hela skärmen en lätt rosa färg, sen låste sig datorn och startades om. Den startade en sån där automatisk återställning (innan den startat upp ordentligt) och så fungerade datorn ett tag till, sen slutade den starta överhuvudtaget! Och nu när jag trycker på Power så lyser alla små dioder, fläkten och processorn jobbar (lite grann iaf) Men mycket mer händer inte. Kan grafikkortet ha gått sönder? Eller kanske bildskärmen? Jag har försökt koppla in extern skärm och det fungerar inte heller :(

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2009-nov-12, 15:55

Det är inte ofta nånting sånt händer helt plötsligt så tänk efter om du har gjort några förändringar strax innan datorn började strula. Har du kanske spelat spel just då? Jobbar du med tunga program, har du tappat datorn lite? Hör du att hårddisken går igång också?

När du koplar in extern skärm måste du byta den också i datorn så slå ner tangenterna Fn+F10 eller leta efter en skärm symbol på ditt tangentbord och glöm inte Fn knappen.

Det kan vara grafikkort men det kan också bero på någonting helt annat som att windows har kanske automatiskt laddat ner uppdatering som inte riktigt funkar med din dator och det skulle inte vara första gången.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

jeppman88
Inlägg: 2
Blev medlem: 2009-nov-11, 18:39

dator

Inlägg av jeppman88 » 2009-nov-13, 11:54

Jag tycker det låter som att hårddisken går. Den har startat om både då jag har spelat och när jag har arbetat med CAD program, men det tycker jag nog att den ska klara av, vad ska man annars ha datorn till ;) haha Datorn har aldrig tappats :S iofs så var det några automatiska uppdateringar från nvidia som jag installerade, och den krånlade ju inte innan dess. Men jag vet inte om det är därför. Jag installerade även servicepack 2 till vista.

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2009-nov-21, 17:26

Får du ljudsignaler från datorn? Det skulle hjälpa mycket om du beskriver hur dessa låter, om det är tre långa pip eller en lång och två korta eller vad.
Jag förstår att det här kan låta galet men gör så här. Hitta fläkten på datorn, den brukar vara under datorn och på sidan.

Ta fram en kudde och lägg datorn på den så att fläkten täpps och starta datorn då och låt den vara igång ett tag tills det blir varm, riktigt varm och oroa dig inte att den kommer brinna upp eftersom den klarar säkert minst 100celsius.

Efter ett tag, när datorn är varm, starta om den genom att hålla ner start knappen.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar