Formatera Vista hjälp!

Windows Vista forum, diskutera och lös problem.

Moderator: Imposter10

letten
Inlägg: 1
Blev medlem: 2009-nov-14, 14:29

Formatera Vista hjälp!

Inlägg av letten » 2009-nov-14, 14:30

Hej, jag har nyligen köpt nytt moderkort och ny processor. Har kopplat in allt och allt funkar men jag hade mycket saker på datorn och fick några bluescreens då och då så tänkte att det var lika bra att formatera om datorn (har Vista).

Jag startar omformateringen och allt verkar gå bra. Men när datorn startar om så kommer det fram en ruta som det står så här på: "Systemkonfigurationsfel, ett konfigurationsfel har i identifieras i systemet. Korrigera detta fel annars kommer inte datorn att fungera ordentligt". Jag förstår inte varför det här kommer upp då jag har formaterat datorn på exakt samma vis förut.

Efter det så testar jag att boota från en Vista skiva, Windows laddar filer som den alltid gör. Men sedan så står det: "error, Den här PCn stöds inte av systemåterställningsskivor. Du kommer inte att kunna fortsätta att återställa det här systemet med de här skivorna".

Snälla hjälp den som kan!

Användarvisningsbild
Fladdan
Inlägg: 354
Blev medlem: 2009-jul-06, 17:00

Inlägg av Fladdan » 2009-nov-15, 16:26

Hej!

Låter som det gick fel i formateringen.

Om du har mycket på datorn kan du ta ut hårddisken och sätta in den i en kompis dator, om du får låna plats av han, så formaterar du om den igen, helst med en ny skiva :)

// Fladdan
Har jag hjälpt dig?
Tryck på "tacka" så får du en cookie eller en kram :)

Glöm inte besöka min blogg :)
Min youtube kanal, subscribe! :) :)

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2009-nov-21, 16:57

Jag håller med om att du förmodligen har formaterat hårdisken på ett felaktigt sätt med det är också sannolikt att du inte als har formaterat hårddisken. Du är kanske van vid XP och Vista är lite annorlunda och man kan missa några saker.

För att vara säker formatera datorn med en XP skiva och sen kan du installera Vista, sista utvägen bara om du inte lyckas på annat sätt.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar