Startproblem

Allt om bärbara datorer.
snasman
Inlägg: 2
Blev medlem: 2010-jan-14, 13:26

Startproblem

Inlägg av snasman » 2010-feb-04, 14:00

Hej!

Jag har en bärbar Fujitsu Siemens. Den funkar utmärkt när det väl är på, men när däremot har den börjat krångla när den ska starta. När jag har haft en helt avstängd (alltså inte bara i viloläge) så vill den inte starta! Det är lite olika problem som uppstår, dessa tre:
- Den försöker starta, men lägger av direkt efter någon sekund, startar igen direkt, lägger av och håller på så tills man stänger av den helt på knappen.

- Skärmen är vit.

- Skärmen är svart, men Windows startjingel går igång.

Den brukar starta till slut när man har hållit på länge och försökt och försökta, alltså försökt starta om och om igen. Vad kan det vara för fel?

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-feb-05, 00:06

Att datorn inte startar kan bero på fel med Windows. Du skriver att den startar men lägger av direkt efter ett tag, menar du då att datorn loggar in i Windows och stängs då av eller vad händer egentligen för att du skriver också "skärmen är svart, men Windows startjingel går igång"?

Kan du se någonting på skärmen eller är den alltid endast svart och vitt? Det kan också vara kabeln till skärmen. Pröva att vrida skärmen lite åt sidan, upp och ner och se om färgen ändras eller om bilden dyker upp. Nätsladden kanske glappar.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar