Windows går inte att starta

Allt om Windows XP. Lös problem och ge tips.

Moderator: Imposter10

OL-Ankan
Inlägg: 1
Blev medlem: 2010-feb-11, 11:53

Windows går inte att starta

Inlägg av OL-Ankan » 2010-feb-11, 12:01

Får upp följande meddelande när jag startar datorn: Windows kunde inte startas. Detta kanske beror på en ändring i program-eller maskinvaran.

Sedan kan man välja att starta windows normalt, med senast fungerade konfiguration eller i felsäkert läge.

Men inget av dessa funkar. Skärmen blinkar till och datorn startar sedan om.

Vad ska jag göra? Datorn är en Asus A6Km.

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-feb-12, 19:38

Om du har Windows XP skiva ska du kunna göra en systemreparation om dustartar från skivan. Det här typ av fel har blivit allt vanligare några sista månader och mycket pekar på olika kompabilitetsproblem med Windows uppdateringar.

Har du viktiga filer på datorn som du vill spara se till att göra det nu innan allt försvinner för att om reparation steget med Windows XP skiva inte funkar så återstår det bara att göra en ren installation av hela systemet.

För att säkerhetskopiera dina viktiga filer från datorn måste du nog hämta ut hårddisken och koppla om den till en annan dator och överföra filer till ett säkert ställe.

Din dator har kanske "System Recovery" men om du hittar den så se till att spara alla viktiga filer innan du fortsätter till nästa steg. Det är skillnad mellan "Windows System Recovery" och datorns egen "System Recovery", den senare rensar allt i datorn och installerar ren kopia och den tidigare låter dina personliga filer och mappar ligga kvar även efter reparationen.

Tryck ner F10, eller F11, eller F6 för att komma till "System Recovery", dessa knappar fungerar olika för olika datormodeller och därför kan jag inte säga exakt vilken knapp du ska välja men om datorn inte är äldre än 5år så har du nog en partition, plats, på hårddisken där fabriksinställningar har lagrats och datorn ska alltså gå att återställa med System Recovery.
Senast redigerad av 1 PC Doktor i Stockholm, redigerad totalt 2010 gånger.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar