Musen har tvärstannat!

Windows Vista forum, diskutera och lös problem.

Moderator: Imposter10

guuhhh
Inlägg: 66
Blev medlem: 2009-jun-09, 14:53

Musen har tvärstannat!

Inlägg av guuhhh » 2010-feb-19, 20:22

Vad göra? Skulle installera Microsoft Security Essentials på frugans bärbara dator, som har Vista Home Edition med Service Pack 2, men då kraschade datorn, musen vill inte röra sig ur fläcken, inget fungerar, måste starta om med felsäkert läge, men lyckas inte lokalisera felet då heller, och jag kan inte avinstallera skiten i felsäkert läge, ändå tror jag att det är administratörskontot hon har, vad göra?

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-feb-19, 23:12

Jag rekommenderar inte "Microsoft Security Essentials", använd gärna F-secure som är pålitlig och väldigt snabb.

Nu till problemet. Du kör laptop. Har du en extern datormus som du kopplar i USB eller är det plattan som har slutat fungera?

Försök igen att avinstallera "M Security Essentials" så här. Slå på start Bild och så skriver du "regedit" in i Run, körfältet.

Bild

Om du inte hittar "Run" så i sökfältet skriver du "cmd" och där skriver du regedit.
Försök nu hitta M Security Essentials där och radera det. Sen ska du kunna avinstallera programmet som vanligt. Ligger möjligtvis i HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Microsoft Security Essentials


Testa också den här som borde reparera M Security Essentials http://www.thewindowsclub.com/downloads/Fix%20MSE.zip


Ett annat sak du kan försöka är att logga in med Felsäkert läge och så i Run, körfältet, skriver du "msconfig" och där under fliken "Startup" ska du se en lista över alla program som startas upp automatiskt med Windows. Bocka av alla program i listan och starta om datorn.


Sist om det här inte funkar så kan du göra en "System Restore" och guiden för det har du här http://www.fixadindator.se/f24/system-r ... ws-7-1538/
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

guuhhh
Inlägg: 66
Blev medlem: 2009-jun-09, 14:53

Inlägg av guuhhh » 2010-feb-20, 15:15

Det var både musen via USB och plattan som lade av helt, men nu har jag lyckats ta bort skrotet från hennes laptop, men det programmet fungerar utmärkt i min stationära dator med XP, har ett annat gratis antivirusprogram i hennes dator, men det var lite pilligt att få bort det, körde felsäkert läge i alla möjliga varianter innan jag lyckades.

Skriv svar