Nyinstallerade program i xp startar ej

Allt om Windows XP. Lös problem och ge tips.

Moderator: Imposter10

bistec94
Inlägg: 7
Blev medlem: 2010-feb-22, 22:20

Nyinstallerade program i xp startar ej

Inlägg av bistec94 » 2010-feb-22, 22:33

Tja, min gamla dator har stått på våran vind nu i drygt 2 år p.g.a att datorn inte gick att starta. Men häromdagen tog jag ner datorn i ett sista försök att återställa datorn och använda den som extradator. Datorn startade inte som jag trodde så jag sökte hjälp av en kompis... fick då reda på att det kunde vara det "nya" ram- minnet jag hade satt i och jag var tvungen att ta ur det och ominstallera xp.
När väl detta var gjort och datorn startade igen så satte jag i mitt ram-minne igen och allt verkade funka. Men så var inte fallet!

Efter att alla uppdateringar var klara tänkte jag installera några gamla spel som jag inte spelat på jättelänge men inget av programmen startar efter installationen. I några fall stod det att ngn .dll (?) fil saknades men inte alla gånger.

Ngn som vet om det kan bero på att xp blivit felinstallerat eller om det kanske e ram-minnet som spökar igen? Och viktigast av allt: Hur löser jag det?


Tack på förhand// Albin

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-feb-23, 00:13

Vilka gamla spel tänker du på och hur gamla, och vilka DLL filer saknades? Har du samma problem med alla program eller är det endast med dessa spel?


En sak du kan försöka är att köra spel i Windows 98 läge eller nåt sånt om det är riktigt gamla spel vi snackar om.
Kör höger klick och på filen och välj "Properties", "Compatibility", markera "Run this program in...", välj "Windows XP", slå på "OK", och starta filen. Om det inte funkar prova även med Win 2000.
Bild
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

bistec94
Inlägg: 7
Blev medlem: 2010-feb-22, 22:20

Inlägg av bistec94 » 2010-feb-23, 10:40

Spelen jag har försökt med är stcc2 som ska kunna spelas i kompatiblitet för xp, counter strike 1.6 (som också ska funka har jag för mig), kosmos lattjolajban(för barnen). Men sedan så försökte jag installera antivirus, vlc media player och något mer men inget fungerade förutom avg antiviruset. Alla program är sådanna som jag har kunnat ha förr i datan med xp det e bara nu det har blivit såhär.

Men nu nu du visade screen shot så kom jag på att jag har varit där o kollat tidigare tack vare ngn tråd på ett annat forum men jag har ingen möjlighet att välja "windows xp" som kompatiblitetsläge trots att jag har xp home edition utan där finns bara 95, 98 nt4 och 2000. Ska det verkligen vara så?

Det var inte alla program som visade "blablabla.dll fil saknas", utan det var bara vlc, och kosmos-spelet har jag för mig. Och vlc funkar genom något mirakel nu men inget av spelen. De andra spel/program startar bara inte, eller jo det händer något när jag trycker på ikonen. Den laddar och timglaset kommer upp men efter lite brummande så försvinner allt och det e som jag aldrig försökt starta spelet.

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-feb-23, 11:05

Nej men om du kör XP ska du inte välja att köra program i XP läge utan i ett av äldre versioner som Win2000, 98 och liknande. Bilden var endast exempel på vart funktionen ska hittas.


Gör en säkerhetskopia på alla dina viktiga filer och starta om datorn från Windows skiva och kör reparation där. det borde hjälpa med saknade DLL filer. Annars kan du ladda ner manuellt dessa filer som saknas och lägga in dem i Windows men det är säkrare att göra reparation från skiva.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

bistec94
Inlägg: 7
Blev medlem: 2010-feb-22, 22:20

Inlägg av bistec94 » 2010-feb-24, 12:03

Jag har gjort som du sa och nu funkar det mesta. Bara en liten sak kvar.

När jag startar voddler så står det nu

XBMC: warning
Your OpenGL version doesn't meet the XBMC requirements

Hur löser jag detta?

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-feb-24, 12:42

Cool=)
Nu OpenGL har med datorgrafik att göra, grafikkortet alltså. Att din kort inte uppfyller krav betyder att du inte har rätt openGL version och det kan åtgärdas möjligen om du installerar senaste drivrutiner för din grafikkort.

Ta reda på modellnamnet på grafikkortet och sen går du ut på tillverkarens hemsida och laddar ner drivrutiner.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar