Det går inte att formatera

Allt om Windows XP. Lös problem och ge tips.

Moderator: Imposter10

Användarvisningsbild
Nora4ever
Inlägg: 20
Blev medlem: 2009-jul-12, 14:17

Det går inte att formatera

Inlägg av Nora4ever » 2010-feb-27, 04:57

Hej
Jag skulle vilja formatera C://. Jag har Xp på C och W7 på D.
När jag vill formatera C kommer det upp en dialogruta som säger "det går inte att slutföra formateringen". Min fråga: Varför går det inte att slutföra formateringen?

Hoppas på svar från någon av alla de duktiga killar & tjejer som finns därute.

Hej då från ett tidigt Berslagen

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-feb-27, 11:44

Hej du,
Jag ser att du har skrivit att du har Windows Xp och inte Vista men bilden är endast för att visa vart du kan hitta funktionen som du behöver.
Bild

I ditt fall har du installera Windows XP på C och Windows 7 på D. Kan du starta med Windows 7, alltså från disken eller partitionen D? Om du startar från C och den används så kan du såklart inte formatera den då, det kan också hända att du loggar in på Windows 7 som du har på D och C används inte men du kommer i alla fall inte kunna formatera C eftersom du saknar rättigheter att göra så, systemfiler i Windows är skyddade och användaren kan inte ta bort dessa hur som helst.

Följ den här guiden här http://www.fixadindator.se/f24/formater ... dows-1470/ Tänk på att du behöver endast gå in dit och formatera din C partition och inte installera allt på nytt, så när du har formaterat den ska du lämna installations processen och starta om datorn.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar