"System restore" samt Hjälp och support Windows Vista

Fråga här om du inte vet i vilket forum du ska posta.
Eija Loctander
Inlägg: 2
Blev medlem: 2010-feb-27, 10:29

"System restore" samt Hjälp och support Windows Vista

Inlägg av Eija Loctander » 2010-feb-28, 12:39

Hej,
Läste om att man kan göra "system restore" på Windows Vista Basic om det har uppstått problem men vad händer med alla bilder och annat som finns i datorn? Försvinner dom bla problemen som jag beskriver här nedan? Ska man gå in på start och skriva System restore på sök frågan och trycka på enter eller?
Hur ska jag få tillbaka Hjälp och support funktionen? När jag ska klicka på det på skrivbordet så fungerar inte det. Men när jag går in via start, öppnas funktionen som säger att Det gick inte att hitta avsnittet. Det avsnittet du söker är inte tillgängligt i den här Windows-versionen. Om du vill ha mer information kan du prova med att söka på http//www.microsoft.com Vad kan ha hänt har haft det fungeranfe tidigare och det går att söka på olika hjälp när man skriver på sökfältet men det är inte aktiv på nägot sätt på skrivbordet verkar det som?
Det går inte att söka uppdateringar till Windows Vista heller. Jag försökte installera MSN messinger till dotter som använder min datorn men det kräver de senaste uppdateringar. Har haft uppdateringen på hela natten men det bara mal och mal och det händer inget? Uppdaterins sidan är det ett rött sköljd och där står det att det går inte söka efter uppdateringar. Vad är det som är fel?
Dottern är andra användare på min HP datorn Windows Vista Basic och den funktionen vill vi nu ta bort men hur? Vad händer alla bilder mm. som hon har på andra använder sidan och hur kan vi sluta det utan att min användersida inte tar skada?
:confused: Fundersam Windows Vista Basic ägare.

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-feb-28, 17:10

Här har du en guide för "System Restore" http://www.fixadindator.se/f24/system-r ... ws-7-1538/

Nu är det skillnad mellan "Windows System Restore" och datorns egen System Restore, den tidigare nämnda är beskriven i guiden där och den påverkar inte dina personliga filer och mapparm men för att vara helt 100 så borde du göra en säkerhetskopia innan. Vanligtvis ska den inte påverka dina personliga filer.

För att redigera och ta bort användare på datorn navigera till Control Panel\User Accounts\Manage Accounts och den här sökvägen kan variera lite bland olika Vista versioner men borde ligga där någonstans. Allt som ligger på konton som tas bort försvinner, andra konton på datorn förblir opåverkad.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar