Hårdvaruproblem

Ämnen som inte passar in i forumen ovan.
p.jonsson
Inlägg: 4
Blev medlem: 2010-apr-11, 15:02

Hårdvaruproblem

Inlägg av p.jonsson » 2010-apr-11, 15:03

Hej hej.

Har haft problem med min stationära dator ett tag och försökt få lite hjälp på diverse forum men inte lyckats fixa någon lösning än så jag gör en liten copy/paste hit och hoppas att någon här kan hjälpa mig.


"Jag fick ett problem med datorn för ett tag sen då den slocknade totalt och inte gick att starta upp. En diod lyste på moderkortet och på fronten.
Läste runt lite grand på forumen och drog slutsatsen att det kunde vara nätaggregatet som hade blivit dåligt, och då jag ändå hade funderat på att smått börja uppgradera min dator surfade jag iväg och köpte mig ett "CORSAIR HX 620W" [url=http://www.dustinhom...5010105894.aspx/]http://www.dustinhom...5010105894.aspx[/url]

Installerade det och körde igång datorn och det verkade fungera problemfritt.
Efter ett tag började dock nya, liknande problem uppstå. Datorn stänger nu av sig lite då och då och går inte att starta upp överhuvudtaget. Fläktarna går igång men slutar lika snabbt. Två dioder lyser på moderkortet, vilket är samma som lyser när datorn fungerar, men ingenting händer när jag försöker starta upp igen.
Ibland fungerar datorn igen under en kortare period (allt ifrån 1h till 5h hittills) men just nu har det inte fungerat på 2h ungefär.
Jag har tagit ur alla sladdar och kopplat in dom igen för att försäkra mig om att det inte är glapp någonstans. Även testat att starta datorn utan viss hårdvara men det är ingen skillnad."

Tips som jag fick efter det här var att kolla cpun och moderkortet.

Jag har nu bytt ut moderkortet och testat med en annan processor och det verkar inte vara något av det här som är problemet!
Datorn i sig startar inte upp nu över huvudtaget och allt som händer är att fläkten på cpun, bakom datorn samt nätaggregatet startar och stoppar på en gång. Lamporna på moderkortet lyser och även startknappen som sitter på själva moderkortet lyser den med.
Efter att jag har haft datorn avslagen och kopplar in sladdarna igen så kan jag trycka en gång på startknappen och fläktarna startar/stoppar, men inte igen tills jag drar ut strömsladden och börjar om på nytt.

Så, som sammanfattning.

Nytt nätagg, moderkort och processor, sladdarna verkar vara rätt isatta (enda som kan vara fel är sladdarna från chassit, men dessa borde väl inte ge detta problem?) och jag har testat att köra utan grafikkort(har integrerat), hårddiskar, ram samt dvd-spelaren. Men nu är jag helt utan idéer.
Alla tips är uppskattade.

Processor: AMD Athlon 64 x2
Moderkort: MSI KA780G

Mvh,

PJ

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-apr-11, 15:26

Kör du möjligen grafikkort GeForce 8800gt? Öppna datorn, ta ur det lilla batteriet som sitter i moderkortet och låt den stå ute 2minuter innan du lägger tillbaks den, det här kommer rensa din BIOS.

Kolla också om RAM-minnet sitter som de ska, ta ur alla RAM-kort förutom en och starta om datorn.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

p.jonsson
Inlägg: 4
Blev medlem: 2010-apr-11, 15:02

Inlägg av p.jonsson » 2010-apr-11, 15:41

GeForce 790 GT är det jag kör med.
Tog ut batteriet och RAM, satte tillbaka batteriet och försökte starta. Men ingen skillnad.

Tack för svaret!

/pj

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-apr-11, 16:21

Du behöver kanske uppdatera BIOS. http://eu.msi.com/index.php?func=downlo ... od_no=1617
Kommer det några pipljud från datorn när den startar?
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

p.jonsson
Inlägg: 4
Blev medlem: 2010-apr-11, 15:02

Inlägg av p.jonsson » 2010-apr-11, 16:44

Hej.

Jag tror att min förklaring brast lite innan så jag ber om ursäkt för det.

Datorn startar inte upp över huvudtaget längre. Det enda som händer är att fläktarna startar och stoppar på en gång.
Har inga möjligheter att komma in till bios eller någonting alls just nu. Måste få datorn att starta upp först.
Jag trodde först att det hade något med att processorn blev för varm på en gång, men det verkar inte heller som att det är det som är felet.
Kanske någon form av kortslutning?
Jag vet faktiskt inte alls längre, känns som att jag har testat det mesta. Känns otroligt att det är processorn, moderkortet eller nätaggregatet nu åtminstone då jag har bytt ut alla dessa delar utan någon nytta.

Mvh,

pj

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-apr-12, 12:51

Vi kan göra en felsökning tillsammans här om du har en extra grafikkort som du kan använda, då tänker jag på en grafikkort som kräver ingen extra ström förutom den genom PCI-Express.
Här har du en sån http://www.webhallen.com/hardvara/97278-asus_ati_radeon_hd_4350_512mb-pci-e-dvi-hdmi
Just den använder jag för alla mina felsökningar.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

p.jonsson
Inlägg: 4
Blev medlem: 2010-apr-11, 15:02

Inlägg av p.jonsson » 2010-apr-13, 12:34

Hej igen.

Jag ska ta och skaffa mig ett sånt kort så snart jag kan. Men det hjälper inte att mitt moderkort har ett integrerat grafikkort? Jag behöver ha ett som är pci-express?

Jobbar i sthlm under veckorna, så kan inte testa förrän till helgen.

Tack för din tid!

Mvh,

PJ

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-apr-14, 21:08

Aa du kan ju testa men om grafikkortet är integrerad så kan det här bero på fel i moderkortet. Den startar inte ens så att du kommer åt BIOS. Säg, när den startar kan du höra nåt pipljud eller låter det inget als?

Du har testat att köra tom moderkort, menar då bara med processorn kvar i. Testa det. Grejen är att vid start så går den igenom datorn för att se att hårdvaran är som den ska och när den upptäcker att RAM-minne saknas så borde du höra långa pipljud och om inte så har du möjligen fel i moderkortet, och du har redan uteslutit fel med processorn d du testade ett annat. Om du har möjlighet så tar du dessa komponenter, processorn, RAM och det och slänger i en annan dator på annan moderkort för att utesluta fel där och om dessa funkar så vet du säkert att felet ligger i moderkortet.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar