synkronisera favoriter

Fråga här om du inte vet i vilket forum du ska posta.
guuhhh
Inlägg: 66
Blev medlem: 2009-jun-09, 14:53

synkronisera favoriter

Inlägg av guuhhh » 2010-maj-15, 08:46

Om jag har Firefox, Explorer eller vilken webbläsare som helst, är det ju lätt att göra en backkupfil på favoriterna. Men ponera att jag har en stationär dator och en bärbar, jag har låt säga 50 favoriter i båda webbläsarna, och idag säger vi jag har hittat 5 favoriter till som jag har lagt in som favoriter, och jag gör en ny backupfil på samtliga 55 favoriter. Så öppnar jag min bärbara som bara har 50 favoriter, men har flyttat med backupfilen, vad händer då om jag importerar de 55 favoriterna? Får jag dubbel uppsättning av de ursprungliga 50 favoriterna, eller skrivs de automatiskt över? Och om inte, hur gör jag smidigast för att få in de 5 nya i den bärbara datorn?

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-maj-15, 12:05

Navigera till "Mina dokument" mappen och där i hittar du mappen som heter "Favoriter", just som den låter så innehåller mappen alla dina favoritlänkar. Säkerhetskopiera den.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Amarace
Inlägg: 8
Blev medlem: 2010-maj-18, 15:11

Inlägg av Amarace » 2010-maj-18, 15:16

PC-Doktorn, Favoriter ligger i Usersmappen, alltså oftast c:\documents and settings\användarnamnet\favoriter


Frågeställningen var ju dock inte det.

Enklast tycker jag när man gör nåt sånt är att helt enkelt ta bort dom som redan ligger i favoriter och sedan flytta över dom rätta, eller så lägger man bara till dom, och då får man frågan typ "Filen xx finns redan, vill du skriva över den, Ja eller Nej eller Skriv över alla" varvid man väljer skriv över alla, men man får garanterat frågan fler gånger ändå.

En variant annars som kan kan göra är att ha olika mappar, nya uppdateringar i en ny mapp i favoriter, då vet man hela tiden vilka som är nyast.

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-maj-18, 21:38

Ja, du har helt rätt Amarace, visst kan det ligga där i vissa Windows versioner men det varierar.

Tog en titt igen på posten och ser att jag missuppfattade frågan totalt hehe, möjligen var jag riktigt trött då. Ursäkta.

Du som vill synka favoriter, ta en titt på Chrome http://www.datorsupporten.se/snabbaste- ... en-chrome/ Med Chrome kan du spara inställningar och favoriter online och alltid ha tillgång till dina favoriter oberoende vid vilken dator du sitter. Det här är det ultimata för internetfavoriter, alltid tillgängliga överallt.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar