Problem med datorn

Allt om Windows XP. Lös problem och ge tips.

Moderator: Imposter10

The_Boss
Inlägg: 1
Blev medlem: 2010-jun-03, 21:18

Problem med datorn

Inlägg av The_Boss » 2010-jun-03, 21:33

Har ett stort problem med min dator. Det hela började med att något i datorn började tjuta (ljud med hög frekvens) i kanske tre veckor. Vande mig vid ljudet och orkade inte ta tag i problemet. När jag sedan skulle iväg en kväll (stängde av datorn innan) luktade det bränt om den och den var fortfarande igång när jag kom hem, dock utan någon bild. Nu när jag sätter igång den med strömbrytaren bak på chassit får jag ingen bild men den startar som vanligt. Den vanliga strömbrytaren fungerar inte heller, man kan trycka på den hur mycket som helst utan att något händer. Kan det vara fläkten som krånglat, har det väldigt dammigt i datorn. Kan väl också tillägga att datorn är några år gammal men vore bra att få igång den ända. Någon som har något tips?

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-jun-04, 01:34

Det ljudet som du hörde från datorn var nog sensorn som varnade för överhettning. Många datorer brukar ha det, eller rättare sagt moderkort. Det är någonting som användaren ställer in i BIOS, alltså vid vilken temperatur ska datorn signalera att den börjar bli överhettad.

Du har nog bränt grafikkortet men det är större sannolikhet är endast kabel som förser grafikkortet med ström är skadad. Du behöver nog byta nätagg.
Om det var dammigt i datorn så borde du städa den så klart och hålla den ren men vanligtvis så hamnar ingen damm i datorn om man håller arbetsytan ren. Datorn är stängd ju i chassin.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar