Köpa Windows till en äldre dator.

Frågor och svar rörande Microsoft Windows 7, efterföljaren till Vista.

Moderator: Imposter10

krille70
Inlägg: 13
Blev medlem: 2009-okt-25, 03:52

Köpa Windows till en äldre dator.

Inlägg av krille70 » 2010-jul-04, 20:08

Hej Alla

Jag har en fråga. Om man har en dator som har Windows XP och man måste inom kort framtid köpa nytt till Windows 7. Kan man göra detta? Datorn innehåller en CPU Intel Pentium 4 3.20GHz och ett grafik-kort som heter MSI Ge-Force 7300GS. Kan dessa saker köra Windows 7? Om inte vad ska man då göra för inom snar framtid kommer Microsoft sluta med att ge ut uppdateringar för Windows XP. Och då slutar väl hela OS att fungera som det ska och inte nog med det datorn kan väl också bli hotad. Hoppas ni kan hjälpa en med dessa frågor. Tack på förhand.

M V H
Krille70 :confused:

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-jul-05, 18:55

Hej Krille,
Det är riktigt bra fråga du tar upp där. Sanningen är att du INTE behöver skaffa nytt Windows, eller rättare sagt måste du inte. Att Windows uppdateringar för XP kommer avstängas är sant men för de flesta Windows användare gör det inte så mycket. Windows uppdateringar är egentligen mindre viktiga än vad många tror.

Så här. Många XP användare kommer snart köpa Win 7 för att de tror just att XP blir osäker utan uppdateringar man måste bara prioritera rätt. Använder du datorn för spel eller internet surfande och sånt så behöver du inte nåt superhög säkerhet, eller visst, men inte lika hög kanske som företagare som använder Windows produkter. Datorn fungerar utmärkt även utan uppdateringar.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar