Skärmen funkar inte

Windows Vista forum, diskutera och lös problem.

Moderator: Imposter10

HugoHyz
Inlägg: 2
Blev medlem: 2010-aug-15, 14:09

Skärmen funkar inte

Inlägg av HugoHyz » 2010-aug-15, 14:54

Hej,
mitt problem är att min skärm inte funkar.
Jag har en 'HP Pavillion Entertainment PC' laptop, vet inte riktigt vilken modell det är men på undersidan står det "Product: HP Pavillion dv9700" - kanske är det modellen? Jag vet inte riktigt vad för info om datorn jag behöver skriva upp för att kunna lösa mitt problem så jag skriver upp så mycket jag vet. Ingen aning om detta är viktigt men skriver upp det ifall att, på framsidan vid tangentbordet står det "AMD Turion64". Mitt grafikkort är NVIDIA Gforce, inte riktigt säker vilken "modell" eller "sort" det är, men tror att det är Nvidia Gforce 9400 eller nått sånt.
Datorn är en Windows Vista, tror att det är hemversionen eller nått sånt, inte säker. Får ursäkta mina vaga datorkunskaper, fråga gärna ifall det är nån viktig datorinfo jag har glömt att skriva.
Här kommer en bild på modellen: Bild

Och till problemet då:
Igår så var jag mitt uppe i en HoN-match (Heroes of Newerth, ett spel) när plötsligt ljudet hackade till samtidigt som skärmen slocknade och blev helt svart, och ljudet dog. Jag testade då att försöka tabba ner spelet i tron att det var nått fel med spelet, men det funkade inte. Då testade jag ett tag med Ctrl+alt+delete men det funkade inte heller, skärmen förblev helt svart. Jag startade då om datorn och när datorn startades så brummade den på som vanligt och lamporna vid tangentbordet började lysa som vanligt (Till exempel Caps Lock-lampan), men skärmen var helt svart. Jag startade om den flera gånger men skärmen var fortfarande helt svart.
Då snodde jag min syrras skärm till hennes stationära dator och testade att koppla in den med sladd till min laptop, men när jag startade laptopen så stod det bara "no signal" på hennes skärm. Testade även med skärmen till mammas stationära dator och med en annan sladd, men fortfarande "No signal".

Jag vet inte vari problemet ligger, om det är i själva skärmen, datorn, mjukvaran, windows/operativsystemet eller kanske kontakten inuti datorn mellan skärmen och mjukvaran.

Det jag antar att jag vill få reda på är då följande:
Vad är problemet egentligen?
Vari ligger problemet? (Vilken del av datorn)
Vad orsakade problemet?
Kan jag lösa problemet själv? Och isåfall, hur?
Behöver jag skicka in datorn på reparation?

Fråga gärna ifall jag glömt ta med något eller ifall det behövs nån mer info om datorn eller problemet eller om vadsomhelst.

ALL hjälp uppskattas, TACK på förhand!
Senast redigerad av 1 HugoHyz, redigerad totalt 2010 gånger.
Anledning: Kom på att det kan vara värt att ta med en bild på datorn.

Användarvisningsbild
Edzel
Inlägg: 355
Blev medlem: 2010-jun-13, 17:53
Kontakt:

Inlägg av Edzel » 2010-aug-15, 16:17

Hej
Först vill jag bara säga att du har gjort ett utmärkt jobb Både med felbeskivning (bättre att ta med för mycket info än för lite).
Det andra jag vill ge beröm för är att du klart och tydligt visar på vad du har testat innan du skiver in här vilket också är kanon.
Du förtjänar en stjärna för det.
Dessutom så gav du rätt modell ´namn ;)
Nu till ditt problem:

Eftersom jag ser det som att din pc är helt svart och att du inte ens ser bios (det som syns innan du ser windows loggan)
så betyder det att antingen är ditt moderkort sönder eller så är ditt grafikkort trasigt.

Har lläst mig till sen tidigare att på just din modell har HP haft värme problem. vilket då gör att man kan tänka sig att grafik kortet överhättat.
Har du garanti kvar.
Hör i så fall med inköpsstället om du kan ta reperationen på garantin

Lycka till!
Med vänliga Hälsningar
- Edzel -

Processor
Intel i5-9600KF
Grafikkort
ASUS RTX DUAL 2060 6GB
Minne
HyperX Fury 16GB (2x8GB) / 2666MHz
Hårddisk
Samsung 860 QVO SSD 1TB
Moderkort
ASUS ROG STRIX Z390-F

HugoHyz
Inlägg: 2
Blev medlem: 2010-aug-15, 14:09

Inlägg av HugoHyz » 2010-aug-15, 16:50

Tack för berömmet och stjärnan :) Mjo, ju mer info desto lättare att hjälpa till tänkte jag.
Och tack så mycket för hjälpen! Nu ska ja bara ta mig in till stan och få den reparerad.

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-aug-18, 11:12

Ja det är inte någonting man kan vanligtvis reparera själv. Det kan vara grafikkortet eller moderkortet men jag har jobbat med liknande datormodeller som också har haft svart-skärm-problemet och problemet var alltid i skärmen, trasig ”LCD converter” eller liknande. Om du ska byta skärmen blir det inte billig reparation.

Har du datorn fortfarande hos dig så kan du testa igen med att koppla in extern skärm, tänk på att när du kopplar in skärm behöver du även aktivera den. På tangentbordet, möjligen F10 eller någon av dessa knappar, ser du liten skärmsymbol som du ska trycka på, tillsammans med ”Fn” knappen, för att aktivera skärmen.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar