dator blir segare och segare

Diskutera annan mjukvara. Ställ en fråga om ett visst program eller svara på frågor.

Moderator: Imposter10

emilpistol
Inlägg: 1
Blev medlem: 2010-aug-15, 19:23

dator blir segare och segare

Inlägg av emilpistol » 2010-aug-15, 19:34

Hej,jag har en compaQ dator som jag har haft i flera år,sedan för några månadersen när jag skulle lana så paja hela windows så jag fick formatera om datorn till xp,sen dess har det fungerat utmärkt!,men på sista tiden så har den betet sig kånstig det värkar som att den blir segare och segare för varje gång jag slår på den,laggar sönder;D

De som är i datorn är
intel(R) pentium(R) D CPU 2.80GHz
3.00GB RAM
Microsoft windows XP professional service pack 3=)

Jag är en som spelar mkt och har mkt spel på datorn,men har över halva hårdisken kvar så tycker ej de ska vara något problem med att de är för lite minne kvar.Har virus sökt datorn flera gånger men hittar ej något

Skulle vara tacksamm om någon skulle kanske kunna lista ut vad som kan vara felet
PIstol

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-aug-19, 22:12

Låter som om du har något koll på det här så jag tror inte att felet beror på lite skräp som ligger här och där på hårddisken men den kan vara så att hårddisken börjar bli sliten. Inte als ovanligt om du spelar mycket datorspel, och så är det ganska gammal dator, enligt datorspecifikationen som du gav.

Kolla om du kan hitta nåt bättre hårddisk och det bästa för dig skulle nog vara en SSD hårddisk, om din moderkort nu har stöd för SATA diskar.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Användarvisningsbild
Imposter10
Inlägg: 1051
Blev medlem: 2008-nov-17, 22:56
Kontakt:

Inlägg av Imposter10 » 2010-aug-19, 23:59

Testa dessa program.

Skräpfilsrensare = CCleaner -
Defragmentering = Defraggler -
Anti Malware/Spyware - Malwarebytes' Anti-Malware -

Inaktivera Systemåterställning
Systemåterställning
Windows XP har en behändig funktion som fungerar lite grann som en livförsäkring. Varje gång du gör ett stort ingrepp i datorn skapas en återställningspunkt automatiskt. Dessutom kan du själv skapa återställningspunkter om du tror att det du strax ska göra kan skada systemets stabilitet. Om något tråkigt inträffar kan du då återställa systemet till ett tidigare tillstånd genom att återgå till en av de gamla återställningspunkterna. Haken är att Systemåterställning utkräver sin tribut i form av lägre prestanda. Funktionen måste övervaka systemet hela tiden, spara enorma mängder data då en återställningspunkt skapas och så vidare. Om du använder något annat säkerhetskopieringssystem (till exempel att skapa partitionsavbildningar regelbundet) kan du stänga av funktionen. Det gör du genom att trycka på Windowstangenten + Pause, klicka på fliken Systemåterställning och markera rutan Inaktivera Systemåterställning på alla enheter.

Stoppa indexeringen
Undvik prestandaförluster
Bakgrundsprogrammet Indexeringstjänsten skapar index på volymer i NTFS-format. I grund och botten är det en god idé eftersom indexet rymmer filernas egenskaper och innehåll. Men många användare utnyttjar aldrig funktionen och blir bara förvirrade om hårddisken används utan att de gör något. Dessutom kan filer med fel få tjänsten att krascha, vilket orsakar ännu fler problem. Du kan frigöra en del resurser genom att hindra indexet från att skapas. Starta då Utforskaren genom att trycka på Windowstangenten + E. Högerklicka på en hårddiskvolym i NTFS-format och välj Egenskaper. Längst ned på fliken Allmänt finns alternativet Tillåt att indexeringstjänsten indexerar den här disken. Avmarkera rutan och klicka på Verkställ. Du får då ett meddelande om att vissa filer inte går att komma åt. Klicka på Ignorera alla. Efter en liten stund har volymen konfigurerats om.


Lätta filsystemets börda
NTFS
NTFS är ett rätt smart filsystem, men om du inaktiverar några av dess funktioner ökas hårddiskarnas prestanda en aning. Om du bara är intresserad av fart är det här ett tips i din smak. Ändrar du någon inställning lägger NTFS-systemet till ett extra filnamn i det gamla 8.3-formatet från Dos-tiden på eget bevåg. Eftersom Dos inte finns längre kan du lika gärna stänga av funktionen. En annan egenskap är Senast använd. NTFS-systemet lagrar ett attribut i varje fil som visar när den senast användes (även om den inte nödvändigtvis ändrades, nota bene). Det kanske låter bra, men du har förmodligen aldrig utnyttjat den här funktionen eftersom informationen inte visas i Utforskaren. Om du inte ser till att den gör det, vill säga. Du kan hindra attributet från att uppdateras och därigenom höja prestandan. Tryck på Windowstangenten + R, skriv cmd och klicka på OK. Skriv sedan ”fsutil behavior set disable8dot3 1” utan citationstecken och tryck på retur. Skriv sedan ”fsutil behavior set disablelastaccess 1”, återigen utan citationstecken, och bekräfta genom att trycka på retur.

Stoppa och inaktivera dessa tjänster
ClipBook
Error Reporting Service
Fast User Switching Compatibility
Human Interface Device Access
IMAPI CD-Burning COM Service
Indexing Service
NetMeeting Remote Desktop Sharing
Network DDE
Network DDE DSDM
NVIDIA Display Driver Service
Remote Desktop Help Session Manager
Remote Registry
Routing and Remote Access
Smart Card
SSDP Discovery Service
System Restore Service
TCP/IP NetBIOS Helper
Telnet
Uninterruptible Power Supply
Universal Plug and Play Device Host
  • Windows 10 Pro Insider Preview EC, Build 11082 , 64bit / IE11+Edge
  • Gigabyte B75M-D3H Moderkort
  • Intel® Core™ i5-3570K Processor Quad Core, 3.4Ghz
  • Crucial DDR3 BallistiX Sport 1600MHz 16GB
  • Intel HD 4000
  • Realtek GbE LAN chip (1000 Mbit): Fiber 30/30
  • HD1 (Kingston SSD), 120GB, C:Windows 10 Pro (60GB) D :P rogram (60GB)
  • HD2, WD Elements USB3 portabel F:Temp (1TB)
  • HD3, 500GB, H:Backup (500GB)
  • Realtek ALC887 HDA 7.1
[sigpic][/sigpic]
https://www.facebook.com/NationSweden/?ref=bookmarks/

Skriv svar