Systeminformationen är försvunnen

Windows Vista forum, diskutera och lös problem.

Moderator: Imposter10

mimus48
Inlägg: 7
Blev medlem: 2010-aug-21, 23:43

Systeminformationen är försvunnen

Inlägg av mimus48 » 2010-aug-22, 23:35

Har en HP pavillion, ca tre år gammal. På senare tid har den börjat göra en del konstiga saker. Utan att jag rört ikonen för papperskorgen, så försvann den helt och hållet häromdagen. Texten "papperskorgen" under den försvunna ikonen var kvar, ikonen var borta.
Funderade på hur jag skulle få den tillbaka, och beslöt mig att prova en systemåterställning. Datorn jobbade med detta en stund, men det slutade med en ruta med meddelandet att det inte gick att göra en systemåterställning på grund av att det fattades någon fil till skrivaren (en HP Photosmart C6285 All in one)
Avinstallerade skrivaren, installerade den igen men fick samma svar vid ett nytt försök.
Kollade då "Systeminformation", och där fanns absolut ingen info alls att läsa om någonting på datorn. Till vänster, i spalten, står allt uppräknat. Till höger i visningsfönstret står som rubrik: "Information kan inte samlas in" och under, med mindre bokstäver: " Programvaran för Windows Management Instruments kan inte användas. Vissa filer som krävs kanske saknas. "

För övrigt funkar allt hittills som det ska. Är detta något jag behöver åtgärda? Rensade ut allt och startade en total recovery för ung. en och en halv månad sedan. Sedan var allt perfekt fram till nu. Måste jag tröska igenom det en gång till?
Förklara gärna på lätt svenska för en idiot som inte är dataproffs. Tack på förhand.
Senast redigerad av 1 mimus48, redigerad totalt 2010 gånger.

Användarvisningsbild
Edzel
Inlägg: 355
Blev medlem: 2010-jun-13, 17:53
Kontakt:

Inlägg av Edzel » 2010-aug-23, 10:41

Hej
Gör en viruskoll http://free.avg.com/ww-en/homepage
mailware bytes http://www.malwarebytes.org/mbam-download.php

Lycka till
Får du inte rätt på det får du nog tröska dig igenom en återställning

Du kan även testa göra en systemåterställning
http://www.fixadindator.se/f24/system-r ... ws-7-1538/
Med vänliga Hälsningar
- Edzel -

Processor
Intel i5-9600KF
Grafikkort
ASUS RTX DUAL 2060 6GB
Minne
HyperX Fury 16GB (2x8GB) / 2666MHz
Hårddisk
Samsung 860 QVO SSD 1TB
Moderkort
ASUS ROG STRIX Z390-F

mimus48
Inlägg: 7
Blev medlem: 2010-aug-21, 23:43

Inlägg av mimus48 » 2010-aug-23, 13:41

[quote=""Edzel""]Hej
Gör en viruskoll http://free.avg.com/ww-en/homepage
mailware bytes http://www.malwarebytes.org/mbam-download.php

Lycka till
Får du inte rätt på det får du nog tröska dig igenom en återställning

Du kan även testa göra en systemåterställning
http://www.fixadindator.se/f24/system-r ... ws-7-1538/[/quote]

Tack för råden, men som du ser så har jag ju gjort två-tre systemåterställningar och det vill den ju inte fullfölja. Den länk för systemåterställning, är det en annan än den som finns på datorn, som följer med programvaran? Jag har Norton 360 version 4, alltså den nyaste installerad och den säger att allt är utmärkt. Kör också Ad Aware med jämna mellanrum och Slow PC fighter som jag har fullversionen av.

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-aug-23, 14:28

Du har i alla fall någorlunda koll på din dator. Men, program som du använder för att hålla datorn ren från skräpfiler är kanske just orsaken till din nuvarande datorproblem. Program som "Slow PCfighter", "Ad-Aware" och liknande kan av misstag ta bort något viktig systemfil. Dessa program rensar ofta grejer som inte används ofta av systemet men efter ett tag visar det sig att datorn behöver dessa filer för nåt liten sak och då sitter man där med få möjligheter till att åtgärda problemet, göra total recovery eller ominstallera Windows.

Använd endast Norton 360, den har allt, och då menar jag ALLT som en hemmaanvändare behöver. Mailware bytes är också bra men den behöver du inte om du kör Norton, men om du vill så kan du göra en scan men inte allt för ofta http://www.malwarebytes.org/mbam-download.php
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

mimus48
Inlägg: 7
Blev medlem: 2010-aug-21, 23:43

Inlägg av mimus48 » 2010-aug-23, 16:09

[quote=""PC Doktor i Stockholm""]Du har i alla fall någorlunda koll på din dator. Men, program som du använder för att hålla datorn ren från skräpfiler är kanske just orsaken till din nuvarande datorproblem. Program som "Slow PCfighter", "Ad-Aware" och liknande kan av misstag ta bort något viktig systemfil. Dessa program rensar ofta grejer som inte används ofta av systemet men efter ett tag visar det sig att datorn behöver dessa filer för nåt liten sak och då sitter man där med få möjligheter till att åtgärda problemet, göra total recovery eller ominstallera Windows.

Använd endast Norton 360, den har allt, och då menar jag ALLT som en hemmaanvändare behöver. Mailware bytes är också bra men den behöver du inte om du kör Norton, men om du vill så kan du göra en scan men inte allt för ofta http://www.malwarebytes.org/mbam-download.php[/quote]

Tack för bra svar. Ja, det var ju en smula surt, för Slow PC fighter har jag faktiskt betalat för att kunna använda ett år framåt.

Jag undrar följande: Om jag skulle köpa en uppdatering till Windows 7, skulle en del sådant här konstigt försvinna då? Alltså, sitter det i datorn = HP:s medskickade grejor, eller i Vista? Har funderat på att uppgradera datorn. De säger ju att W7 är mycket bättre än Vista. Kanske det är Vista som ställer till småbekymmer.
Körde en sådan där analys om huruvida datorn skulle klara W7 och fick till svar att allt är bra utom CPU:n. Vad gör man åt det? Finns det någon del man kan byta, typ minne, grafikkort eller annat?

Framför allt, skulle det bli bättre?

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2010-aug-26, 22:39

Windows 7 är, enligt många, stabilare och bättre säkerhets och prestandamässigt. Själv kör jag Vista och det fungerar utmärkt för mig, men så har jag också 8GB RAM.

Är du inte nöjd med Vista och har du möjlighet att köpa Windows 7 så borde du göra det, men kanske inte just på den dator eftersom, enligt din titigare post, det finns risk att processorn inte klarar av Windows 7. Min åsikt är att du skulle kunna uppgradera till Windows 7 utan problem eftersom den har lägre krav på datorn än vad Vista har, men å andra sidan så borde man kanske lyssna på vad Microsofts lilla analysprogram säger, att CPU-n inte räcker till. Du vet nog att CPU-n är processorn men jag nämner det i alla fall så att alla kan följa med i diskussionen.

Här http://technet.microsoft.com/en-us/eval ... ID=sprblog kan du kostnadsfritt ladda ner Windows 7 Enterprise och testa den i några dagar innan du måste registrera den. Det som är bra med det här är att du ser exakt hur det kommer att fungera och om det är bästa valet för dig och din dator.
För att ladda ner Win 7 så behöver du ha Hotmail konto eller liknande för att logga in, men det ser du där på sidan.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar