problem med program och filer

Frågor och svar rörande Microsoft Windows 7, efterföljaren till Vista.

Moderator: Imposter10

pitchan
Inlägg: 1
Blev medlem: 2011-apr-16, 18:18

problem med program och filer

Inlägg av pitchan » 2011-apr-16, 18:29

Hej! Usch vilket problem jag fick idag, bestämde mig för att rensa datorn för att kunna defragmentera den senare. Jag började med att gå in i kontrollpanelen och ta bort lite program, och det var förmodligen här problemen startade. jag har för mig att jag tog bort något som jag kanske inte var 100% säker på att jag visste vad det var, fastän ja tänkte att ja bara skulle ta bort sånt ja riktigt vet vad det är hehe..

Till problemen: Flera av mina program som World of warcraft, spotify och lite annat, när jag går in på deras map i C, så är mapparna HELT tomma.. Dessa program går inte att starta(såklart) och de finns inget i papperskorgen heller desvärre, men detta orsakar inte så stora problem för mig, eftersom jag har börjat tänka på en recovery nu efter detta hehe.

Det andra problemet är att varje gång jag högerklickar på en fil så kommer detta meddelande: "Error loading resources for SVE: file not found." sen efter det är bortkryssat så kommer det vanliga upp när man högerklickar.
Och, tillhörande problem 1 så när jag vill starta Firefox kommer detta meddelande upp: "Couldn't read application.ini"

Och jag som bara tog bort något i kontrollpanelen, ack ack vad kan jag ha tagit bort må tro?.. hur ska detta lösas? Jag kan som sagt tänka mig att göra recovery eftersom ja inte har så mycket program med mycket nödvändig information(bryr mig inte om wow mappen hehe).

Tacksam fär alla svar! :)

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2011-apr-18, 21:49

Du kan ha raderat någon viktig Windows uppdatering, starta från CD/DVD enhet med Windows skiva och kör Win Reparation eller så kan du helt återställa datorn genom att installera om Windows.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar