Gratis brandvägg - 3 tips på bra och kostnadsfria brandväggar

Posta din egen guide här som är datorrelaterad.
Per
Inlägg: 497
Blev medlem: 2008-mar-27, 13:09

Gratis brandvägg - 3 tips på bra och kostnadsfria brandväggar

Inlägg av Per » 2011-jun-21, 11:17

I Windows XP, Vista och 7 finns bra och kompetenta brandväggar integrerade i operativsystemet. Men det kan ibland finnas skäl till att använda externa program, framförallt om man vill få bättre kontroll på både den inkommande men även den utgående trafiken. Det finns ett flertal brandväggar som man gratis kan ladda hem och nedan har vi presenterat de tre brandväggar som anses vara bland de bästa på marknaden och som är gratis.
 1. PC Tools Firewall från PC Tools
  PC Tools erbjuder mängder av fria programvaror som hemanvändaren kan ladda ned för att skydda sin dator från intrång och virus. PC Tools brandvägg har vunnit flera priser för sin brandvägg som är både snabbt, enkelt och mycket funktionellt. PC Tools fria version av deras brandvägg, PC Tools Firewall Plus, har mängder med funktioner för att stoppa inkräktare både utifrån och inifrån. Programmet går enkelt att installera och snabbt att lära sig. PC Tools brandvägg fungerar även utmärkt tillsammans med PC Tools övriga programvaror som bland annat deras fria version av antivirus.
  Ladda ned på:
  http://www.pctools.com
 2. Comodo Firewall från Comodo Security SolutionsComodo erbjuder en gratis version av sin brandvägg för den som vill skydda sin dator från ovälkomna gäster. Dels håller programmet reda på inkommande och utgående trafik men skyddar även mot virus och spyware. Programmet är enkelt och det går snabbt att installera. Programmet har också vunnit flera priser för sin effektivitet och användarvänlighet och lovordas ofta i de tester som IT-tidningar gör av gratis brandväggar.
  Ladda ned på:
  http://personalfirewall.comodo.com
 3. ZoneAlarm Firewall från CheckpointsDenna brandvägg var en av de första som kom ut som gratis version och har idag ett stort antal användare. Programmet kontrollerar både den utgående och inkommande trafiken och med den senaste versionen så kopplar även programmet upp sig mot molntjänsten Defensenet, en databas där register förs över godkända applikationer och programvaror. Detta innebär att man slipper de mystiska meddelanden som ofta dyker upp och talar om att ett visst program vill koppla upp sig och istället utför brandväggen själv först en kontroll mot databasen för att se om programmet har ett legitimt skäl att koppla upp sig på Internet. ZoneAlarm är ett användarvänligt och en mycket kompetent brandvägg som finns i en gratisversion för hemanvändare.
  Ladda ned på:
  www.zonealarm.com
Alternativa brandväggar
De flesta brandväggar som är gratis har även programvaror som är för professionellt bruk och som därför även kostar. Nästan alla antivirusföretag har kompletterande skydd i form av brandväggar som kompletterar deras antivirusprogram. Nedan följer en lista på några företag som säljer alternativa brandväggar till överkomliga priser.