Fabriksåterställning

Frågor och svar rörande Microsoft Windows 7, efterföljaren till Vista.

Moderator: Imposter10

Samluc72
Inlägg: 1
Blev medlem: 2011-sep-23, 09:54

Fabriksåterställning

Inlägg av Samluc72 » 2011-sep-23, 09:59

Hur gör man för att fabrik återställa datorn? Är en Del inspiron med windows 7 home premium c disken lysser röd. Har prövat med diskrensning och. Ska man sätta in operativskivan samtidigt som man ska formatera om datan? :confused:

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2011-sep-23, 20:21

Först av allt, vad menar du med att c disken lyser röd? Kan du ens komma in i Windows? Prova att klicka på start i aktivitetsfältet och leta fram någon mjukvara (program) från Dell som kan t.ex. heta ”Dell Recovery” och kör den. Det finns ingen standard tyvärr för sånt utan proceduren varierar beroende på dator modell, märke, årsmodell, operativsystem och mycket annat.

En annan variant är att du startar om datorn och så fort du ser bild på skärmen, vad som helst, trycker du ned tangentknappen F11 (sitter högst upp på tangentbordet), tryck den upprepande gånger för att vara säker på att den reagerar och nu borde du starta programmet som hjälper dig igenom processen till återställning till fabriksinställningar.

Har du fått skiva med datorn så lägger du skivan i, startar om datorn och trycker ned F12 istället och väljer med piltangenter att starta från CD/DVD-enheten, och på det sättet kickar du igång återställningen. Processen är enkel så fort du kommer igång. Lycka till nu och håll oss gärna uppdaterade om din progress.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

Skriv svar