Återställ windows lösenord

Fråga här om du inte vet i vilket forum du ska posta.
akafia
Inlägg: 2
Blev medlem: 2011-dec-22, 14:57

Återställ windows lösenord

Inlägg av akafia » 2011-dec-22, 15:11

Jag kan ABSOLUT ingenting om datorer. Skulle försöka rensa datorn helt själv. När jag sen ger upp och stänger ner datorn och sedan sätter på den igen så finns inte mitt windows-konto kvar utan ett annat konto dyker upp som jag inte kan lösenordet till. Jag har försökt följa dessa instruktioner:

http://windows.microsoft.com/sv-SE/wind ... s-password

1.
Om du anger fel lösenord när du försöker logga in visas ett meddelande i Windows om att lösenordet är fel. Klicka på OK för att stänga meddelandet.

2.
Klicka på Återställ lösenord och sätt in disketten (eller något annat flyttbart medium) för återställning av lösenordet.

3.
Följ stegen i guiden Återställ lösenord och skapa ett nytt lösenord.

4.
Logga in med det nya lösenordet. Om du glömmer lösenordet igen kan du använda samma diskett för återställning av lösenord. Du behöver inte göra en ny.

Okej.. Lätta instruktioner tyckte jag.. Men på 2:an där så funkar inget vanligt USB-minne som jag har. Då är frågan vad kan jag använda istället för mina USB-minnen som inte verkar funka..???

PC Doktor i Stockholm
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2009-okt-29, 23:11
Kontakt:

Inlägg av PC Doktor i Stockholm » 2011-dec-27, 16:59

Vad menar du när du skriver att du skulle ”rensa” datorn, menar du då att du formaterade om hårddisken och försökte installera om Windows eller dammsög du inne i datorn?

Det bästa skulle vara om du fotar det och postar bilden på forumet så vi ser vad som händer. Eller så startar du om datorn i felsäkert läge och loggar in som användare Administratör och utan lösenord.
PC Doktor i Stockholm
www.pcdr.se
Datorsupporten.se

akafia
Inlägg: 2
Blev medlem: 2011-dec-22, 14:57

Inlägg av akafia » 2012-jan-02, 21:26

Tack PC DOKTOR i Stockholm för svaret!
Rensa menar jag med att formatera om hårddisken.
Hur startar jag om i felsäkert läge?
Jag har försökt logga in.. har testat alla möjliga tänkbara lösenord men inget funkar. Hur kan man logga in som "användare Administratör utan lösenord?

Vet inte riktigt vad jag ska ta kort på. Allt ser normalt ut.. bara det att jag inte kan lösenordet till windows-kontot..?

Skriv svar