Alla mina dokument borta??????

Allt om Windows XP. Lös problem och ge tips.

Moderator: Imposter10

Dr.Ali
Inlägg: 1
Blev medlem: 2008-sep-25, 21:52

Alla mina dokument borta??????

Inlägg av Dr.Ali » 2008-sep-25, 21:59

Okej detta är en knepig en.
Jag har för att vid formatteringar för enkelhetens skulle slippa kopiera över mina dokument från c:, har jag helt enkelt bara flyttat alla mina dokuemnt till min andra interna hårdisk d:
Datorn brukar tyvärr med jämna mellanrum strula och kräva omformattering, nu senast då den vid start insisterade i att köra en inkonsekvenskontroll av d :( blue screen ni vet). Detta slutade med att den fastnade i någon slags loop vid någon utav filerna. Jag gjorde en omformattering, snabb med norton ghost,
Trots detta ville den göra en disk chek vid start på d, vilket verkar logiskt då formatteringen endast gällde c:
Så långt allt ok.
Men när jag fick igång datorn och skulle kolla under d: och alla mina dokument, så var de helt borta, hjärtklappning!!!! Men det konstiga är att d: är fortfarande full??? Alltså när man kolla under egenskaper och disk storlek ser man att det endast är kvar 13GB på min 250 Gb Hd. Alltså ligger väl filerna kvar, men jag kommer inte åt dem.
Hur sjutton gör jag det, har försökt köra diskkontroll, windows xp inbyggda, virus scan med nod32, men inget hjälper, kan inte se att filerna dyker upp och jag kan inte komma åt dem alls!!!!

Jag har precis av en slump lyckats hitta filerna på ett litet konstigt sätt.
Jag hade en genväg som vär länkad till en fil i mina dokument. När jag körde den så hittade den givetvis inte den, men frågade om jag skulle använda en annan länk som var ganska likvärdig, svarade ja, vips kom filen fram. Det var en excelfil. Klickade på spara som för att se under vilken mapp som filen var sparad, såg då mappen "dir0002.chk".
Den var i sin tur under en mappen "found.000".
Någon som vet vad detta är??
Senast redigerad av 1 Dr.Ali, redigerad totalt 2008 gånger.
Anledning: Kom på något nytt.