Helt svart!!!

Allt om Windows XP. Lös problem och ge tips.

Moderator: Imposter10

dåså
Inlägg: 1
Blev medlem: 2008-okt-06, 16:35

Helt svart!!!

Inlägg av dåså » 2008-okt-06, 16:50

Ok jag är helt rudis på datorer men ska försöka förklara mitt problem...

Efter att min dotter hållt på med datorn så fungerar den inte längre, när jag sätter på datorn så ser det ut som att allt ska fungera men när windows xp bilden kommer upp så fastnar den där och bara tuggar, ibland går det vidare men då är skärmen helt svart på sånär muspekaren som jag kan röra över skärmen.
jag har försökt att starta i felsäkert läge med och utan kommandotolk, jag har också valt alternativet att starta från det att datorn fungerade som vanligt (det alternativet heter väl inte riktigt så men något likandne). När jag gör något av ovanstående så flimrar det förbi en massa koder på datorn men sen slutar det med att särmen är svart på sånär ett litet miinustecken högsst upp i det vänstra hörnet.
Jag har försökt att stoppa i xp skivan för att se om det kommer upp något alternativ om att reparera, det händer ingenting.
Jag är som sagt helt värdelös på datorer som ej fungerar och har nu startat och stängt av så många gånger att den snart borde lägga av bara på grund av det :)
Jag har även testat att koppla bort allt förutom mus och tangentbord men det hjälper inte heller.
När det precis hände så kom det ett meddelande om något om någon disk som datorn höll på och kontrollerade men det kommer inte upp längre.
Snälla snälla kan någon på ett mycket pedagogiskt sätt försöka få mig att reda ut det här, jag vill helst inte formatera hårddisken men snart börjar jag tröttna på det här, så hjälp med hur man formaterar en hårddisk är jag också tacksam för.