Jag vet inte vad det är för fel....

Fråga här om du inte vet i vilket forum du ska posta.
tio_kronor
Inlägg: 2
Blev medlem: 2009-jan-03, 23:01

Jag vet inte vad det är för fel....

Inlägg av tio_kronor » 2009-jan-03, 23:04

Jag viste intye om det skulle ligga här eller i övrigt så la det i båda.
Hoppas du tar dig tid att läsa för jag behöver hjälpen.

Det hela började med att datorn förflyttades med bil på den nya platsen startades den upp men då lät den som jag vet inte vad, en trimmad gräsklippare eller nått, men problemet löstes då jag kopplade ur sidofläckten (den i dörren) så troligtvivis var det den som skapade oljudet.
Men sedan när datorn flyttades tillbaka till sin gammla platts (en förflyttning med bil detta med) så startade den som den skulle och fungerade felfritt i nån dag.

Men sedan började den strula med att den hängde sig och någon gång till och med slängde ut mig. Så vi började söka efter problemet men kunde inte hitta det någonstans sen blev datan värre och tjurade till och med när den skulle startas, ibland vägrade den starta helt medans den ibland startade felfritt.
Såvi öppnade upp datan och upptäckte att processorfläckten hade ``hoppat´´ ur den ena klamren(låset) så vi tryckte dit den igen och lade till lite kylpasta(dock en gammal som vi skulle byta ut när den nya kom om det skulle fungera) och det gjorde det ju med(funkade altså) så vi bestälde kylpasta och datan har funkat felfritt i nästan en vecka, tills här om dagen då den åter började tjura vid start.

Det är inte häller samma sorts fel när den startar varige gång heller,för ibland så startar den tills vindows logg in:et sen slocknar den,en gång så blev det helsvart utom längst upp i vänstra hörnet där en röd rektangel ( 10X2 cm) dök upp men inget mer hände,en gång startadade den upp som den skall men när den kom halv vägs startade den automatiskt om sig själv och någon gång har den startat utan att visa något alls på skärmen. det enda positiva är att den har slutatat slänga ut mig och hänga sig.

Men det stora problemet är när den startar för när jag väl får igång den(som nu) så funkar den felfritt, så snälla hjälp mig om ni vet vad som kan vara felet för jag har slut på ideer så är i stort behov av er hjälp.

toxicstone
Inlägg: 170
Blev medlem: 2009-jan-11, 09:44

Inlägg av toxicstone » 2009-jan-11, 10:24

Ja jag kan inte som många fixa saker lika lätt när jag inte sitter vid den befintliga datorn.
Men här är några saker du kan göra:

Gör felkontroll på hårddisken

Om du kan, installera om Vista eller XP om du har det som reparation inte med formatering

Kontrollera så alla sladdar sitter i

Sista kan med va att nätaggregatet inte klarar av det maybe, tror inte men kan vara det, ta det som sista test och ev stoppa hårddisken i en annan dator.

Vet du inte hur man göra något av det posta igen, eller om det löste sig. mvh

Skriv svar