Ljud och grafik. Orimligt mycket djävulskap.

Allt om Windows XP. Lös problem och ge tips.

Moderator: Imposter10

ewil
Inlägg: 1
Blev medlem: 2009-jan-27, 22:04

Ljud och grafik. Orimligt mycket djävulskap.

Inlägg av ewil » 2009-jan-27, 22:18

Ja hej. En dag när jag startade datorn hade ljudet lagt av. Jag kollade EMU patchmix (Jag har ett EMU 0404 internt) och den fick insignal och jag blev arg. Jag tänkte att nu är drivrutinerna trötta och startade om datorn och vad händer då? Jo när XP laddat in får jag en svartskärm med fula grafikbuggar á la 8bitars NES. Kul.

Efter fipplande hit och dit och många frustrerade ögonblick bestämde jag att nu formaterar jag helvetet. Så nu har jag gjort det men samma sak händer. Faktum är att nästan inga drivrutiner fungerar alls. Patchmix påstår jag inte har 1010 PCI hardware på min dator.

Låt oss anta att ljudkortet (som är knappt ett år gammalt) tagit sitt liv. Varför får får jag grafikbuggar och problem att starta operativsystemet i samma veva? Det borde höra ihop.

Jag vore SJUKT tacksam om någon hade en vildaste gissning på var problemet ligger.

Användarvisningsbild
artheus
Inlägg: 188
Blev medlem: 2009-maj-15, 13:25

Inlägg av artheus » 2009-jun-02, 11:06

Min gissning är att problemet ligger i ditt moderkort.. med tanke på att det är problem med så mycket på samma gång så är det stor sannolikhet för att det är ett hårdvarufel på moderkortet.
Så om jag vore du skulle jag gå dit jag köpte grejerna och be dom om att kolla moderkortet, och de olika komponenterna så dom hittar fram till felet. Vilket gissningsvis då ligger i moderkortet.

Cheers,
Artheus

Skriv svar