XP, startproblem

Allt om Windows XP. Lös problem och ge tips.

Moderator: Imposter10

Rikstrom
Inlägg: 1
Blev medlem: 2009-apr-11, 21:39

XP, startproblem

Inlägg av Rikstrom » 2009-apr-11, 21:45

Sedan jag fick något problem efter ha kört ett anti-malmware genom min dator så kunde jag itne komma in i datorn längre. Så jag formaterade om hårdiskarna och installerade om xp. Fortfarande så kan jag inte komma in i datorn och fastnar vid booten.

Står bara.

PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-MOF. Exiting Intel boot agent.

sen loopar det bara. Hjälp tack.

Användarvisningsbild
artheus
Inlägg: 188
Blev medlem: 2009-maj-15, 13:25

Inlägg av artheus » 2009-maj-15, 13:55

Kan verka som att det är kablarna till någon av dina bootdiskar som har hoppat ur. Öppna datorn och kolla så att alla kablar på hårddiskar, cd-roms och andramediaenheter sitter i både enheten och moderkortet.

Annars kan det också vara ett fel på BIOS. Om problemet kvarstår efter proseduren jag beskrev ovan kan du testa att restarta BIOS.

Att reseta BIOS är lätt.
Det sitter ett klockbatteriliknande batteri på moderkortet (brukar sitta i närheten av BIOS). Ta ur det, och låt det vara ute ett tag, typ 30 min eller så, för att vara säker. Sen testar du att starta igen. Om det inte funkar denna gången, kan det vara fel på installationen, då kan du testa att installera om igen.

Om inte heller detta hjälper borde du kontakta dom du köpte din pc av, eftersom det då kan vara ett hårdvarufel, vilket inte rekommenderas att ens försöka göra något åt på egen hand, om man inte är fullständigt säker på vad man gör.

//Artheus

[EDIT]
Hårdvarufel: det skulle isf vara en av bootdevicen som det är fel på. T.ex Hårddisk eller CD-rom. Om du kontakta de du köpte produkterna av så kan de kolla upp om det är fel på dessa enheter åt dig.
Senast redigerad av 1 artheus, redigerad totalt 2009 gånger.
Anledning: tillägg (hårdvarufel)

Skriv svar