Problem med USB och grafik/OS fel.

Fråga här om du inte vet i vilket forum du ska posta.
Aurelius
Inlägg: 1
Blev medlem: 2009-maj-02, 22:56

Problem med USB och grafik/OS fel.

Inlägg av Aurelius » 2009-maj-02, 23:01

Hej


För ett tag sedan slutade USB komponenterna en efter en att fungera, tills de dog helt. Senare dog även Nätagget.
Jag tog ett äldre nätagg från en annan burk och allt fungerade bra igen. Tills USB komponenterna slutade att fungera. När jag ansluter en enhet så blinkar den till dock. Men slutar att lysa direkt.

Det kändes aldrig som att det var helt och hållet Nätagget dock. Jag köpte ett nytt för några dagar sedan (corsair 450W). Och när det installerats startade datorn upp till inloggning men grafiken var helt trasig och den startade om när jag skrivit in.

Det fungerade att logga in genom [safe mode], och jag testade att ta bort allt som kanske varit fel. Anyway, jag installerade om Vista igen senare men det blev någon fråga om [Device driver] (aldrig hänt tidigare, då den sköter det automatiskt)och det gick inte att komma vidare. Så jag installerade XP istället, det fungerade bra, tills jag lade in [Nvidia drivare], då blev det som med Vista att grafiken blev konstig, den frös och blinkade.
Dessutom fungerade fortfarande inte USB komponenterna heller.

Funderade på om det var Hårdisken, så jag installerade på en annan, började med Vista, men kom inte förbi Device driver. Så jag lade in XP, men det blev samma sak som tidigare, grafiken och allt trasigt.

Jag har testat memtest - inga fel, komponenterna på andra datorer - inga fel. Har scannat hårdiskarna, inga virus hittade. Jag testade det nya nätagget på min äldre dator som jag sitter på nu och det fungerar fint, så det verkar inte vara nätagget heller.


Det jag inte vet fungerar;

-Grafikkortet (grafiken blir konstig när drivare installeras och OS helt obrukbart, fryst och flimmer).
-Moderkort (något som är glappt)

Grafikkortet är det billigaste jag kunde hitta för några år sedan och använder inte datorn till spel. Jag är koncept designer/artist och illustratör. Arbetar i Photoshop och Maya 3D.

Dator
Processor: Intel Core 2 duo E6600,
Minne: 4 GB (corsair),
Moderkort: Asus p5b
Grafikort: Geforce 7300GS
PSU: Nytt Corsair 450W (nytt)

Jag vill att det ska bli såhär:
-USB fungerar fint med alla komponenter inkopplade (scanner, usb minne etc).
-Uppstartning och användning utav OS med installerade Grafikdrivare (Nvidia).


Vad är era tankar, vad borde jag göra?